Moineaux te Elsene

Moineaux te Elsene

Realisatie van een geheel bestaande uit woningen, een collectieve tuin met inbegrip van omgeving, een verbinding met het toekomstig groendak van Colruyt. (ref. 18002)

Opdrachtgever: Gemeente Elsene

Architect: 2DVW Architecten

Locatie: Mussensteeg/Graystraat 110 te 1050 Elsene

Bestelbedrag: €  2 321 292,10 excl.btw

Start: 01/11/2018

overheidsopdracht voor werken met als voorwerp alle nodige werken voor de realisatie van een geheel bestaande uit:

  • een gebouw met 6 wooneenheden aan de straatkant,
  • de herinrichting van het binnenterrein van het huizenblok in een wijktuin met inbegrip van een geplaveide zone achteraan op het perceel,
  • een metalen structuur op twee niveaus langsheen de gemene linkermuur

De draagstructuur van de woningen wordt op volgende wijze gebouwd: structuurbeton, muren in metselwerk, vloerplaat en breedvloerplaat in beton en metalen bekleding.

De benedenverdieping van het woongebouw bevat de technische lokalen en heeft volgend bijzonder kenmerk: de vloerinname van de benedenverdieping wordt maximaal beperkt zodat de toegang tot de collectieve tuin binnenin het huizenblok vanuit de straat zo zichtbaar en ruim mogelijk is. De toegang tot de woningen (trappen en lift) worden uitgevoerd in metalen structuur op twee niveaus langsheen de gemene linkermuur (tussen 102-108 en 110) verbonden met het woongebouw.

Het gebouw is ontworpen door de projectontwikkelaar 2DVW en te bouwen door Bouwbedrijf Floré om te voldoen aan de criteria voor passieve gebouwen (EPB 2015, dat houdt eveneens de naleving van de passiefstandaardcriteria in).