Historiek

Over ons

Historiek

De geschiedenis van de firma begint op 6 januari 1930 met de oprichting van het bedrijf “Frans Gabriëls”, gevestigd in de Kapellei in Brasschaat en ingeschreven in het Handelsregister van Antwerpen onder het nummer 21110.

Op 17 februari 1949 wordt het bedrijf omgevormd tot “Algemene Bouwonderneming Frans Gabriëls”, een Personenvennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Het bedrijf was toen gevestigd in de Wipstraat in Brasschaat.

Op 3 november 1970 werd de firma een Naamloze Vennootschap en kreeg de huidige naam “Bouwbedrijf Floré nv”. De Firma was nog steeds gevestigd te Brasschaat en had een kapitaal van 25 000 000,- bfr. Dit kapitaal werd in 1972 verhoogd tot 40 000 000,- bfr. In 1975 werd de exploitatiezetel van het bouwbedrijf overgebracht naar de Bredabaan te Merksem.

Historiek

Begin jaren tachtig van de vorige eeuw kwam de leiding van het bedrijf in handen van François Floré die het bedrijf door de moeilijke crisisjaren loodste.

In de loop der jaren heeft bouwbedrijf Floré nv zich sterk geprofileerd in het segment voor openbare aanbestedingen. De bouw en renovatie van openbare gebouwen, scholen, rusthuizen en ziekenhuizen maar zeker ook sociale huisvesting behoort tot de belangrijkste activiteiten, waar bouwbedrijf Floré zich op de Antwerpse bouwmarkt een stevige reputatie heeft weten opbouwen als klasse 7 bouwbedrijf.

 

In september 2005 verhuisde het bedrijf van Merksem naar Melsele om een verdere groei en uitbouw mogelijk te maken. De actieradius werd vergroot om zo activiteiten te ontplooien in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant maar ook in Brussel en West-Vlaanderen. Naast de belangrijke markt van de openbare werken werden ook met succes diverse bouwprojecten gerealiseerd voor de private sector.

Historiek

Aiko Duhamel, die in 1996 als projectleider zijn carrière begon bij bouwbedrijf Floré nv, groeide door als Algemeen Directeur en nam in 2011 de fakkel over van François Floré als Gedelegeerd Bestuurder.

Naast de gewone openbare aanbestedingen richt bouwbedrijf Floré nv zich ook op publiek-private samenwerkingen onder de vorm “design & build” projecten.

In 2017 realiseerde het bedrijf een omzet van ruim 30 miljoen euro met een tachtigtal medewerkers.